"

BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE

Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka.

Sastojci

Priprema

  1. Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
  2. U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
  3. Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.

  4. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
  5. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
  6. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom. 

0 komentari:

Objavi komentar