"

Dvobojne kiflice

dscn1066_1418403186_zena_recepti_650x380
Sastojci:
– mleko 250 ml
– kvasac 1 kocka
– jaja 2
– ulje 250 ml
– brasno 500 gr
– brasno za I deo testa 6 kasika
– brasno za II deo testa 3 kasike
– kakao za II deo testa 3 kasike
– secer za sirup 800 gr
– voda za sirup 500 ml
Uputstvo za pripremu:
Prvo pripremite sirup tako što šećer i vodu stavite da vri 5 minuta a zatim ga ohladite.
U mlako mleko rastopite kvasac i ne čekajte da krene već odmah dodajte jaja, ulje i brašno pa zamesite ujednačeno testo a onda ga podelite na dva jednaka dela.
U prvi deo dodajte 6 kašika brašna i ponovo umesite. U drugi deo dodajte 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa. Testo mesite dok se ne ujednači. Ostavite obe obge da odstoje 15-20 minuta.
Podelite zatim svaku obgu na 4 loptice.
Svaku lopticu na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite na 16-17 cm a zatim složite po dva razvučena testa, jedno na drugo. Braon na belo ili belo na braon a zatim složeno testo jos malo razvucite na 28 cm a onda podelite na 12 trouglova i od svakog trougla napravite kiflicu.
Kiflice složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 18-20 minuta.
Dok su jos vruće prelijte pripremljenim sirupom i ohladite pre služenja. U sirup mozete dodati sok od limuna.

0 komentari:

Objavi komentar