"

Fantastična torta od krem sira i čokolade!

Fantastična torta od krem sira i čokolade!
Sastojci
za biskvit
  • 60 g šećera
  • 1/2 žličice meda
  •   3 srednje velika žumanjka
  • 1 srednje veliko jaje
  •   40 g brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  •   10 g kakaa
Krema od sira
  • 150 g slatkog vrhnja (sugar free)
  • 120 g krem sira (pomiješati mascarpone i philadelphiju)
  •  80 g šećera u prahu
Mekana čokoladna glazura
  • 100 g slatkog nezaslađenog vrhnja
  • 100 g tamne čokolade (što veći postotak kakaa to bolje)
  • 10 g maslaca
Priprema
Priprema biskvita:
Pećnicu ugrijati na 190°C (175 ako je ventilirana). Pripremite okrugli kalup i dvije zdjele. U jednoj zdjeli treba pomiješati suhe sastojke, brašno, škrobno brašno i kakao. U drugoj zdjeli pomiješati cijelo jaje, šećer i med te tući mikserom najvećom brzinom dok smjesa ne postane pjenasta. Dodati žumanjke i nastaviti miksati na najvećoj brzini.
Da je smjesa gotova znat ćete kada u nju umočite špatulu i podignete je vertikalno. Ako je smjesa gotova, napravit će se vršak koji će se, kad ga položite vodoravno, saviti na vrhu, formirajući tzv. ptičji kljun. Smanjiti brzinu miksera na najnižu i lagano sipati smjesu suhih sastojaka muteći dok se sve ne ujednači. Istresite smjesu u kalup, poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta. Ispečeni biskvit odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Krema od sira:
Pomiješajte sir i šećer u prahu te miskajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte slatko vrhnje i mutite dok ne dobijete čvrstu kremu. Kremu stavite na ohlađeni biskvit. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem 2 sata.
Mekana čokoladna glazura:
Nasjeckajte čokoladu i zagrijte vrhnje do vrenja. Potom čokoladu prelijte vrhnjem i lagano mješajte dok se sva ne rastopi. Dodajte omekšali maslac i sve još jednom dobro promješajte. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladila krema na biskvitu, izvadite je iz frižidera. Skinite obruč kalupa i na biskvit izlijte čokoladnu glazuru. Zagladite čokoladu nožem tako da ravnomjerno prekrije gornju površinu i stranice.
Izvor: Dnevnik.hr

0 komentari:

Objavi komentar