"

Hurmašice punjene čokoladom

Na prvi pogled neobična kombinacija koja će vas oduševiti svojim ukusom.

Sastojci
  • 250 gr putera
  • 1 kašika milerama
  • 1 žumance
  • brašno po potrebi
FIL:
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 200 gr oraha
  • 1 kašika mlijeka
AGDA:
  • 4 šolje šećera
  • 3 šolje vode
  • 1 limun sok

Način pripreme
  1. Puter sobne temperature dobro umutiti mikserom.
  2. Dodajte mileram, žumance i brašna koliko je potrebno da oblikujete tijesto za hurmašice.
  3. Orahe sameljite i pomiješajte sa topljenom čokoladom i mlijekom.
  4. Rukama odvajajte tijesto i sredinu punite smjesom od čokolade i oraha.
  5. Oblikujte hurmašice i poredajte u tepsiju.
  6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
  7. Za agdu otopite šećer sa vodom i kuhajte dok se ne zgusne.
  8. Stavite sok od limuna.
  9. Vruće hurmašice prelijte vrućom agdom i ostavite da upije.

0 komentari:

Objavi komentar