Sastojci
2 jajeta
200 g šećera
80 g čokolade
80 g margarina
130 g mlevenog keksa
35 g mlevenih oraha
50 g čokolade
1 kašika ulja
200 g šećera
80 g čokolade
80 g margarina
130 g mlevenog keksa
35 g mlevenih oraha
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema
Kuvati jaja i šećer, a kada provri dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti i izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
kuhinjica.rs
Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.
kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar