"

Torta sa urmama prelivena javorom

Torta sa urmama prelivena javorom
Sastojci
  • 150 g urmi
  • limun
  • 5 jaja
  • 750 g nemasnog krem sira
  • 200 g šlaga
  • 150 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 175 g orašastih plodova po ukusu
  • 8 kašika javorovog sirupa
Priprema
Mikserom kremasto umutite žumanca, sir, rendanu limunovu koru, šlag, 75 g šećera, 2 kašike soka od limuna i puding pripremljen prema uputstvu na pakovanju. Dodajte seckane urme i čvrst sneg od belanaca koji ste izmiksali sa 75 g šećera. Sipajte u kalup i pecite u rerni na 175 stepeni oko 60 minuta. Orašaste plodove kratko ispržite u tiganju, sklonite s ringle, prelijte javorovim sirupom, a zatim preko ohlađene torte.  (novosti.rs)

0 komentari:

Objavi komentar