"

Dan i noć

dan-i-noc
BISKVIT
3 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
2 rebra čokolade
5 žlica ulja
10 žlica mlijeka
KREMA
3 dl mlijeka
4 žlice brašna
3 vanilin šećera
200 g margarina
200 g šećera u prahu
ZA UKRAŠAVANJE
100 g čokolade
Priprema
Izmiješajte žumanjece i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. U to postupno dodavajte mlijeko, ulje, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaca. Dobro izmješajte električnim mikserom.
Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte limunovu koricu, a u drugi dio otopljenu čokoladu. Izlijte svaku u zasebne, nauljene i brašnom posute, posude za pečenje.
Pecite obje smjese oko 20 minuta na temperaturi od 180°C.
Dok se kolač peče, pripremit ćete kremu. ½ dl mlijeka umiješajte brašno, a preostalo mlijeko prokuhajte i dodajte mu vanilin šećer. Umućeno brašno lagano ulijevate u kipuće mlijeko i pritom stalno miješajte sve dok se ne dobije gusta jednolična smjesa. Margarim pjenasto izmješajte sa šećerom u prahu. Kada se smjesa ohadi, dodajte joj margarin i još jednom sve dobro izmješajte.
Kada se ohlade, po svijetlijem biskvitu pospemo kremu i to prekrijemo tamnim biskvitom. Tamni biskvit također premažemo kremom i na kraju ukrasimo sa ribanim listićima čokolade.
Biskvitne kocke su gotove. Razrežite na jednake dijelove i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar