"
Najnoviji recept za oblatne ,do sad najbolji !!!
Krkckavim grilažom u kremi nadjenute oblatne slatki su obol kolacima s
orahom. U ovoj su im slastici sacuvani i okus i struktura, a bogat, vrlo sladak
okus grilaž-ploški djeluje kao savršen kontrast gorkastoj crnoj kavi.
40min Srednje zahtjevno
Sastojci
4 žumanjka
150 g šecera u prahu
150 g maslaca200 g oraha
1 veca oblatna
150 g kristal šecera
Priprema
1. Žumanjke pjenasto istucite sa šecerom u prahu. Stavite u vodenu kupelj i žumanjke sa
šecerom nastavite kuhati, stalno miješajuci, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
2. Umiješajte maslac narezan na listice i miješajte zajedno s kremom od žumanjaka dok se
ne otopi.
3. Šecer stavite u širu posudu i otopite na laganoj vatri do zlatnožute boje. Umiješajte
grubo narezane orahe i odmah istresite na dasku ili tanjur navlažen vodom, ohladite i
grubo sameljite.
4. Oblatnu prerežite na pola.5. U vrucu kremu umiješajte pripremljeni krokant od oraha, dobro izmiješajte i toplu
kremu odmah rasporedite na polovicu oblatne. Zatim položite drugu polovicu oblatne,
stavite teret i dobro ohladite.
5. U vrucu kremu umiješajte pripremljeni krokant od oraha, dobro izmiješajte i toplu
kremu odmah rasporedite na polovicu oblatne. Zatim položite drugu polovicu oblatne,
stavite teret i dobro ohladite.
Posluživanje
Kolac narežite na ploške i poslužite uz tople i hladne napitke.
Savjet
Krokant od oraha možete usitniti i valjkom.
www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar