![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQLiEJPbikLuV63YqKQCXT_cY6yWOyEzZKGsZBlCwnYLa4VSLW4DQjVip59U3It8haxMfEqVNSITpR0gp9wAkdA8CoaWNVTg9LtuVdkpIA4vhCW3dP9T7nQyOFNCiDA26_kJx8XfyyTXb_/s1600/%C5%A0EHERZADA+TORTA+GOTOVA+ZA+20+MINUTA+(%2BNE%2BPE%C4%8CE%2BSE%2B).jpg)
Torta koja je vrlo ukusna, laka za pripremu, brzo se pravi, jeftina je, a puuuuuno ispadne.
SASTOJCI
2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre
punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele
1 margarin
10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka
PRIPREMA
Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera.
Sačekati dok se skroz ohladi.
Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom.
Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa
Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g šlag krema.
Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre
punjen čokoladom.
Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag
krem.
Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve
tako dok ne potrošite materijal.
Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati
fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.
PRIJATNO!!!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar