![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD3YClnoLu4h5r-m5TwYlm7XVqdiLyie-5K0yNpfd0xjST3UzEVOgHNgjeSaRD_2AO1Dg10A2eu373uc5xR7uOnnNPTnohagGz2AsZCXgqzrf6N0CrJxKcfP9QA0SeMJJY2_RXxmcVtxxU/s640/c9.jpg)
Slani pohovani palačinci, nešto veoma neobično. Nešto što će razveseliti i stare i mlade!
Sastojci:
1 pile (skuhati)
20 krastavića kiselih
muskatnog oraščića
300 gr ribanog sira
4 jajeta (za pohanje)
mrvice
4 – 5 kašika ulja
Sastojci za palačinke:
2 jajeta
200 gr brašna
2 kašike ulja
2 dcl mlijeka
2-3 dcl radenske
Priprema:
Pile skuhati dan prije i ohladiti da se može sve meso skinuti sa njega. Napraviti smjesu za palačinke i ispeći oko 18 palačinki (možda treba i više mlijeka nego sam stavila, tijesto treba skroz bit rijedje da palačinke budu tanke).
Meso isjeckati na sitne komadiće i dodati sitno sjeckane kisele krastaviće. Fino izmješati rukom da se smjesa izjednači i dodati muskatnog orasića.
Svaku palačinku puniti sa jednom većom kašikom smjese i posuti malo ribanog sira.
Prevrnuti prema naprijed palačinku i sa svake strane smotati i motati do kraja kao sarmicu.
Kada smo nafilovali sve palačinke, umutiti jaja i pripremiti mrvice za pohanje. Palačinke valjati u mrvice, pa u jaja, pa opet mrvice, pa peći na vrelom ulju dok ne porumene.
Kada su sve palačinke pohane, poslužiti ih na zelenoj salati!
http://blog.neum-bih.com
0 komentari:
Objavi komentar