"

Specijallitet dana: (Pita gužvara)




SASTOJCI:
1 kore (Clarum)
0.5 kg svježeg sira
1-2 plava vrhnja
4 jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
sol


 
PRELJEV:

1 jaje
1 dl mineralne
PRIPREMA:

Sve sastojke osim kora dobro izmiješati zajedno u većoj posudi. 4 kore ostaviti sa strane, a ostale 1 po 1 gužvati i trgajući stavljati u smjesu od sira. Kad se sve potroše dobro izmiješati.
Okrugli kalup lagano nauljiti i staviti 1 koru, premazati sa uljem i staviti još jednu koru u obliku X poviše prve.Sad smjesu uliti na kore. Staviti 1 koru pa zašuškati sa donjim korama koje vire iz kalupa.

  Opet nama zati lagano uljem, najbolje penzlom- pinelom i na kraju staviti zadnju koru uvrnutu prema unutra da dobije oblik kruga i rubove prstima utisnuti uz kalup prema unutra.
Sad preliti sa 1 izmućenim jajem u koje je dodan 1 dl mineralne.
Peći na 190-200 C oko 45-50 minuta.Ako će se dodavati poriluk ili panceta, treba ih isjeckati na kockice i malo prodinstati na ulju da puste miris pa dodati u smjesu od sira.

Izvor: www.recepti.hr

0 komentari:

Objavi komentar