"
BRZA A JEDNOSTAVAN,UKUSAN A JEFTIN RUČAK: ZAPEČENI KROMPIR SVIMA USPIJEVA
Listala sam neke stare novine, spremne za bacanje, pa rekoh da vidim ima li sta interesantno pre nego sto odlete, kad ono nekoliko finih recepata. Prenosim vam jedan od njih, malo sam ga promenila po svom ukusu.
Sastojci
oko 800 g krompira
2 glavice crnog luka
5 jaja
200 ml mleka
2-3 kasike kisele pavlake
so, vegeta, biber, seckani persun, ulje
Priprema
Krompir oljustite, isecite na krugove i kuvajte 10- 15 minuta u slanoj vodi, ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu podmazanu uljem.
3 komada jaja tvrdo skuvajte, oljustite i narendajte na krupno preko krompira.
Crni luk ocistite i nasecite na krugove, pa lagano izmesajte sa krompirom i rendanim jajima, uz dodatak soli, bibera, vegete i seckanog persuna. Poprskajte jos malo ulja odozgo.
Preostala 2 jaja umutite sa mlekom i pavlakom, pa prelite preko krompira.
Pecite oko 20 minuta dok ne dobije rumenu boju.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar