"

ČAROBNA PUNJENA PLETENICA

Kako se pravi pletenica 5




Od obicno dizanog tijesta mozete praviti pletenice sa raznim nadjevima. Ako pravite slane mozete staviti manje mlijeka a vise vode. Za jednu pletenicu je dovoljno 250 grama brasna. Sto se fila tice..pustite masti na volju…
Sastojci

 250 grama brasna
 1,5 dcl mlijeka
 2 zlice ulja
 1 zlicica secera
 malo soli
 15 grama kvasca
Fil 1

 150 grama svjezeg sira
 1 jaje
 malo soli
Fil 2

 
 3 rendane jabuke
 4 zlice secera
 malo cimeta


Fil 3

 150 grama pekmeza
 150 grama sjeckanih oraha
Fil 4

 150 grama sira muzzarela
 150 grama nareska
Priprema

Zamjesiti uobicajeno tijesto i ostaviti da se “digne”.
Razviti tijesto u pravokutnik
Staviti fil na sredinu i zaviti krajeve.

 


Isjeci tijesto sa strane na trake sirine 1, 5 cm.
Saviti trake preko fila u kriz, stavljajuci svaku traku na SVAKU DRUGU TRAKU na suprotnoj strani.
Pripremljenu pletenicu ostaviti 15 minuta da ponovo naraste, namazati mucenim jajom i staviti u pecnicu da se pece na 240ºC oko 35 minuta.
Pecena izgleda ovako
Sretno!!!
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar