"

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT

Najlon torta




Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama... Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura... poezija!

Sastojci

Kora

 7 belanaca
 16 kašika šećera
 1 kašika limunovog soka
Fil

 
 1 l mleka
 16 kašika šećera
 7 žumanaca
 1 puding sa ukusom vanile
 5 kašika brašna
 3 kašike gustina
 1 margarin
 1 kesica šlag pene
 10 krem bananica
 200 gr čokolade



Za ukrašavanje

 2 kesice šlag pene
 malo kisele vode
Priprema

 
Kora
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.


  Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar