"

Mojih ruku delo :)



Preukusan je zaista.. Probajte, nećete se pokajati ;)

Mojih ruku delo :)
Sastojci

 
  Za koru:
 300g mlevenog keksa
 125g maslaca
 50-100ml hladnog mleka
  Za fil I:
 450g Ella sira
 500ml slatke pavlake
 1 kesica želatina
 oko 200-230g šećera u prahu
 1 kesica vanilin šećera + malo arome vanile po želji
 1 kesica kremfixa
  Za fil II:

 450g malina
 2 kesice crvenog mlevenog želatina
 4-5 kašika šećera
Priprema

 
Keks, mleko i maslac koji je bio nekoliko sati na sobnoj temperaturi, umesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanile. Spojiti ove dve smese.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10-tak minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati sve zajedno, zatim fil staviti preko kore.

Maline (zajedno sa svojim sokom, ukoliko su pustile malo soka, dodati oko 2dcl vode) i šećer staviti da prokuvaju oko 10-tak minuta. 2 kesice želatina preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, ali ne sme da proključa isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa malinama i ostaviti oko sat vremena da se prohladi.
Preliti fil II preko fila I i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve stegne.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar