"

PROLJETNA POSLASTICA BEZ PEČENJA KOLAČ KOJI SE NE ZABORAVLJA

Ljetna poslastica



Ljetna poslastica mlađa je sestra keks torte, a krase je orasi, jabuke, banane i puding. Za sve one koji zaziru od pripreme biskvita, petit beurre keksi ne podbacuju, a klasičnu domaću kremu sjajno će zamijeniti puding.
Sastojci

 250 g keksa Petit Beurre
 3 kisele jabuke (700 g)
 3 banane (500 g)
 150 g mljevenih oraha
 1 žlica ruma
 100 g šećera
Za puding kremu:

 
 1 Puding vanilin
 2 žlice šećera
 500 ml mlijeka
 20 g maslaca
Za šlag:

 125 ml vode
 1 Šlag hit Dolcela
Priprema

U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.

U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.
Posluživanje

 
Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar