"

GURMANSKE PLJESKAVICE





Veoma su ukusne i zasite, zadovoljiće ukuse i najvećih gurmana.
Sastojci

Fil:

1 manja glavica crnog luka
150 g šunke ili mesnate slanine
1 kesica mariniranih šampinjona
1 čaša kisele pavlake
250 g kačkavalja
Pljeskavice:




1 kg roštiljskog mesa
Priprema

1
Najpre od roštilj mesa pripremiti 13 tanjih pljeskavica koje ćete proprziti veoma kratko, bukvalno po 30-ak sekundi i sa jedne i sa druge strane samo da se uhvati korica i poređati ih na pleh.
2
Zatim prodinstati sitno neseckanu glavicu luka dok lepo ne omekša. Dodati šunku naseckanu na sitne kockice i još malo propržiti. Na kraju dodati i iseckane marinirane šampinjone. Kad se prohladi sve to pomešati sa pavlakom.
3
Preko pljeskavica staviti pripremljeni fil i narendani kačkavalj.



4
Pripremljene pljeskavice zapeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-ak minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Izvor:  www.recepti.com

0 komentari:

Objavi komentar