"

SUPER BRZO SUPER UKUSNO: TIKVICE I PILETINA IZ RERNE

Tikvice ,tikvice i tikvice, skoro svaki dan su na mom stolu .Sada obogaćene sa pilećim fileom.Moram malo ugoditi i djeci.


Tikvice i piletina iz rerne

Sastojci

 1 kg tikvica(4 manje)
 300g-400g pilećeg filea
 1 veća paprika
 2 kom paradajza
 300ml vrhnja za kuhanje
 1 kašikica brašna



  bosiljak
  so ,vegeta
  maslinovo ulje
Priprema

U tavi zagrijati maslinovo ulje i na njemu pržiti papriku isječenu na trakice.Piletinu isjeći isto na trakice i dodati u tavu.Sve pržiti na jačoj temp uz stalno miješanje.Paradajz oguliti i isjeći na kockice pa i njega prodinstati sa piletinom i paprikama.Posoliti ,dodati vegetu i kašikicu brašna.Još par puta promiješati pa uliti 100ml vrhnja za kuhanje.Skloniti tavu sa ploče.



Tikvice oprati i malo oguluti tj.ja sam svaku drugu trakicu ostavljala .Prepoloviti ih uzduž i svaku polovicu izdubiti kašikicom.Tako pripremljene tikvice poredati u pouljenu tepsiju i na svaku rasporediti pripremljeni nadjev,pa kriške paradajza i sve preliti sa ostatkom vrhnja.
Po želji na paradajz staviti i nekoliko listića bosiljka.
Rernu zagrijati na 200stepeni i tako pripremljne tikvice peći oko 30 minuta.
Posluživanje

Poslužiti vruće uz malo hljeba!
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar