"

VANILA MAK ROZEN KOLAČ BRZO I JEDNOSTAVNO

Vanila-mak rozen kolač/pita



za ljubitelje spoja vanilije i maka...
Sastojci

  1 paket rozen kora ili ispecite vlastite po želji
Krema od vanilije

 500 ml mlijeka
 1 Dolcela puding od vanilije
 20 g oštrog brašna
 100 g šećera
 100 g bijele čokolade
 100 g margarina
Krema od maka

 300 ml mlijeka
 120 g šećera
 200 g mljevenog maka
 oko 70 g mljevenog keksa
 150 g margarina
Čokoladna glazura

 150 g čokolade za kuhanje
 30 g maslaca



 1 žlica ulja
 1 žlica mlijeka
Kore:

 400 g brašna
 150 g margarina
 100 g šećera
 2 cijela jaja
 3 žlice kiselog vrhnja
 1 prašak za pecivo
Priprema:

Krema od vanilije
400 ml mlijeka sa šećerom zagrijte do vrenja, a puding i brašno s preostalih 100 ml izmiješajte kako ne bi nastale grudice. Smanjite vatru i u mlijeko dodajte razmućen puding i brašno s mlijekom te kuhajte dok se krema zgusne i počinje odvajati od dna.
U vruće dodajte bijelu čokoladu i margarin te miješajte da se potpuno istope.
Kore možete filati s mlakom ili kremom sobne temperature.



Krema od maka
Mlijeko sa šećerom stavite da zavrije te pustite da vrije 2-3 min. Sklonite s vatre pa umiješajte mak i kuhajte oko 5 minuta
U vruće dodajte margarin i miješajte da se potpuno istopi. Nakon toga umiješajte mljevene kekse po potrebi (od 70-100 g). Kore filajte s toplom kremom.
Slaganje
Prvu koru premažite sa 4 - 5 žlica kreme od maka, poravnajte dugačkim nožem, stavite drugu koru, poravnajte dlanovima kao da ravnate stolnjak, premažite sa 4 - 5 žlica kreme od vanilije pa stavite treću koru na isti način i tako do zadnje korice na koju ne ide krema. Prekrijte kolač folijom, opteretite i ostavite u hladnjaku ili na hladnom do sutradan.
Sutradan napravite glazuru - na pari otopite čokoladu s maslacem, uljem i mlijekom pa još toplu izlijte preko kolača. Kolač držite na hladnom.
Kore za pitu (by danyland)
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i podijeliti ga na 5 dijelova. Svaki dio posebno razvaljati i peći na okrenutom limu na 180 C oko 10 minuta (ovisno o pećnici).
Slaganje s domaćim korama:
Obje kreme podijeliti u 2 dijela. Donju koru premazati toplom kremom od maka, na nju staviti drugu koru i premazati je također toplom kremom od vanilije. Ponoviti postupak s preostalim korama i kremama. Opteretiti i ostaviti do drugog dana da se stisne.
Na vrh možete staviti glazuru od tamne ili bijele čokolade.
Ja nisam stavljala nikakvu glazuru na domaće kore jer se tako bolje osjeti okus maka i vanilije.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar