"
ZAPEČENE TIKVICE
Tikvice zapečene sa maslacem, vrhnjem, jajima, malo bijelog luka i začina! Brzo, fino, ukusno.
Sastojci:
3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..
Priprema:
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Prijatno!
Posluživanje:
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar