"
ZAPEČENI ŠTRUKLI SA SIROM
Mogu biti i slani i slatki, i kuhani i pečeni; i kuhani i zapečeni; i juha i predjelo; i desert i glavno jelo i samostalno malo jelo…. Evo kako ih ja radim…
Sastojci
TIJESTO
50 dkg glatkog brašna
1 jaje
2 žlice ulja
1 žlice blagog octa
malo mlake vode
NADJEV
10 dkg maslaca
4 jaja
60 dkg svježeg sira
1 dcl kiselog vrhnja
sol
i još
slatko vrhnje za zapeći
Priprema
1.
Brašno prosijte na radnu površinu. Pripremite malo mlake vode. Na sredinu brašna napravite udubinu i u nju stavite sol, jaje i ulje, pa postupno umješajte. Dolijte vodu sa octom, i umijesite glatko tijesto.
Razdijelite ga na 3 kruščića i svaki premažite uljem, i ostavite da odstoje oko pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev: Omekšali maslac pjenasto umutite sa protisnutim sirom, umućenim jajima i malo soli. Na kraju umješajte kis. vrhnje.
2.
Na pobrašnjeli stolnjak stavite tijesto, malo ga razvaljajte valjkom, a zatim ga rukama razvlačite da postane tanko. Zadebljali rub tijesta odrežite a razvučeno tijesto ostavite da se malo posuši.
Poprskajte tiejsto dijelom rastopljenog maslaca. trećinom nadjeva premažite polovicu tijesta i pomoću stolnjaka savijte tijesto.Ručkom kuhače utisnite štrukle u razmaku od 10 cm, a zatim ih narežite rubom tanjura.
3.
Ručkom kuhače utisnite štrukle u razmaku od 10 cm, a zatim ih narežite rubom tanjura.
4.
U kipuću slanu vodu stavite štrukle da prokuhaju 10-ak minuta, izvadite u vatrostalnu posudu, zalijte slatkim vrhnjem i zapecite.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar