"

FERERO TORTA U NOVOJ VERZIJI NAJBOLJA DO SADA

Ferero torta

Sastojci

  kora
 5 belanaca
 5 kasika secera
 4 kasika mlevenih lesnika
 2 kasike brasna
 1 kasika kakaa
 malo praska za pecivo

 fil

 15 zumanaca

 15 kasika secera
 1 l mleka
 4 pudinga od lesnika
 375g margarina
 200g cokolade

 200g prepecenih mlevenih lesnika
preliv


 2 milke sa lesnikom
 2 kasike ulja
 kasika margarina
 6 kasika mleka
kuglice

 300g mlev.plazme
 200g naplitanki sa lesnikom
 125g margarina
 100g nutele ili nekog drugog krema
 po potrebi sok od pomorandje
Priprema


Za koru umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera. U sneg  lagano dodati 4 kasika lesnika, 2 brasna i jednu kakaa sa malo praska za pec. Peci na 170.Ispeci tri takve kore.

Za  fil umutiti 15 zumanaca sa 15 kas secera,a moze i malo manje,dodati 4 pudinga od lesnika i zakuvati u 1l mleka.Ohladiti i dodati 375g margarina sobne temp. i dobro sve izmiksati.Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 200g mlev. lesnika,a u drugi 200g otopljene cokolade.
Kuglice umesiti od 300g plazme,200g lesnik napolitanki,50g lesnika,100g nutele ili nekog drugugog krema, secera u prahu po zelji i soka od pomorandze koliko treba da se umese kuglice.
Za preliv otopiti 2 mlecne cokolade sa sitnim komadicima lesnika, 2 kasike ulja, 1 kasika margarina i u to polako dodati 6 kasika mleka.
Od oba fila odvojiti po 3 kasike i sjediniti ih.Redjati    i kora, lesnik fil,kora,cokoladni fil,kora i odozgo premazati odvojenim filom,pa redjati kuglice koje su prvo umocene u preliv.Ostatak preliva rasporediti izmedju kuglica.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar