"
Kapućino torta
Potrebni sastojci
beze kora
10 belanaca
250g secera
1kasika sirceta
200g mlecne cokolade
crna kora
6 jaja
6 kasika secera
1/2 praska za pecivo
2 kasike kakaoa
1kasika brasna
50g mlevene plazme
kapucino fil
700ml mleka
2 pudinga od vanile
10 zumanaca
10 kasika secera
100g kapucina od lesnika
500g margarina
beli fil
500 ml slatke pavlake
dekoracija
slag ili slatka pavlaka(po zelji
Postupak
Za beze koru: Rernu zagrejati na 200 stepeni. Umutiti cvrsto belanca,dodati secer i umutiti cvrst sneg,dodati 1 kasiku sirceta i kratko umutiti. Pleh veliki od sporeta obloziti alu folijom,sipati sneg od belanaca i poravnati.Dok stavite koru u rernu da se susi,smanjiti na 150 stepeni i susiti sat vremena. Osusenu koru i ohladjenu prepoloviti na pola. Otopiti cokoladu u mikrotalasnoj i premazati kore.Ostaviti da se cokolada stegne.
Dok se kora susila,mozete pripremiti FIL: 600ml mleka staviti na sporet sa secerom da provri.
Zumanca umutiti ,dodati mleko,puding i kapucino i dobro umutiti da se sjedini.Skloniti mleko sa sporeta,sipati lagano masu od zumanaca svo reme muteci mikserom,vratiti na tihu vatru i mutiti dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin ,umutiti i ohladjen fil pa mu dodati margarin i sve dobro umutiti mikserom.
Za crnu koru: Umutiti posebno belanca,dodati secer i mutiti da bude cvrsta masa,dodavati jedno po jedno zumance muteci slabijom brzinom. U cinijici pomesati,brasno,plazmu,kakao i p. za pecivo.Dodati masi mesajuci lagano kasikom. Veliki pleh od sporeta obloziti pek papirom,sipati masu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min,dok ne porumeni. Ohladjenu koru preseci na pola.
Umutiti slatku pavlaku. Kapucino fil podeliti na 3 dela kao i umucenu slatku pavlaku.
Redjati na tacnu prvo:crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora-kapucino fil-slatka pavlaka-crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora i odgore slag ili umucena slatka pavlaka.
Posluživanje
Umesto plazme koja ide u koru mozete stavljati mlevene lesnike ili orahe,meni sa plazmom kora bude socnija i lepsa.
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar