Slatki recept za sjajnu i jednostavnu Ferrero tortu koja se ne mora peći.
Sastojci
Za podlogu:
- 400 g petit ili sličnih keksa
- 125 g maslaca, rastopljenog
Krema:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije500 g punomasnog sira, na sobnoj temperaturi
- 1/2 šalice šećera u prahu za glazuru
- 5 kuglica Ferrero Rocher, narezati na komadiće
Glazura:
- 4 žlice Nutelle
- sjeckani lješnjaci
- kuglice Ferrero Rocher za ukras
Priprema
Usitnjene kekse ubacite u blender pa dobro izmiksajte. Zatim dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte i utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok radite ostalo. Vrhnje i vaniliju istucite u zdjeli, a zatim po malo dodajte sir i šećer u prahu. Na samom kraju ubacite komadiće čokolade te još jednom lagano promiješajte.
Dobivenu kremu žlicom raspodijelite po kalupu, stavite preko foliju i ostavite odstoji minimalno šest sati u hladnjaku. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Nakon toga u tavi otopite Nutellu. Pustite je da se malo ohladi pa prelijte po torti. Dodajte sjeckane lješnjake i ukrasite s nekoliko kuglica Ferrero Rocher. Ostavite sat vremena u hladnjaku pa servirajte. (tportal.hr)
0 komentari:
Objavi komentar