"

ŠNICLA""TANKI DŽEP"" UZ MALO MESA DO PRAVOG RUČKA





Jutros sam se cula sa mamom, i naravno, kao i uvek, pitamo jedna drugu: " Sta danas kuvas" ? I od mame dobijem fantastican recept. U pocetku mi je bilo sumnjivo kako ce to da ispadne, ali sam odusevljena, jer je zaista jako ukusno. Ime :"Tanki dzep"- naravno zato sto od malo mesa dobijete puno snicli:))) Recept  nije mama smislila, vec ga je procitala u nekom casopisu.
Sastojci

 250gr. mlevenog mesa( po zelji)
 200gr pirinac
 2 glavice crnog luka
 2 kasike persunovog lista
  biber, so, vegeta

 


 za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
 za przenje ulje
Priprema

Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
Saseckati sto sitnije  luk, pa pomesati sa  mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.

 


Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
Pohovati redom u brasno,  posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
 Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar