"

BAČKA PITA





Vrlo star i nama omiljen kolač koji se dugo peče u našoj obitelji. Ne može jednostavnije a ukusnije!
Sastojci

za tijesto

 450g brašna
 3 dl mlijeka
 prstohvat i mrvu šečera
 20g kvasca
 prstohvat soli
za nadjev

 4 žlice čvrste masti



 6 žlica šečera
 4 žumanjka
 30 dkg sira
 1 dl kiselog vrhnja
Priprema

Brašno prosijte, kvasac rastopite u mlakome mlijeku i dodajte šečer, sol i brašno.
Ne čekati da se digne, odmah dobro umijesiti srednje meko tijesto, nakon toga ostaviti da se diže.



Za nadjev pjenasto miksajte mast, šečer i žumanjke zatim dodajte sir i vrhnje, miksajte dok se ne poveže.
Tijesto razvaljajte u pravokutnik, premažite kremom i zarolajte u štrudlu. Uhvatite oba kraja pa uvrćite. Premažite uljem i ostavite da se diže 15 ak min.
Peći na 200°C dok ne porumeni. Pečeno prekriti dok se ne prohladi. Posipati šečerom u prahu.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar