"

BANANA TORTA SA MILKOM

Cheesecake za Žabicu



Sastojci

Prhka kora:

 
 110g brašna
 2 kašike šećera u prahu
 45g hladnog maslaca
 1 žumance
 1 kašika hladne vode ili ruma
Bananasti krem:

 500g krem sira svežeg ili sremskog neslanog
 80g šećera u prahu
 2 kašičice vanila ekstrakta

 3xxl jaja
 1 kašičica limunovog soka
 3 velike zrele banane (oko 1,5 šolja od 250ml)
Priprema

 
Prhka kora.                                                         Svi sastojci moraju biti hladni.
Staviti brašno i maslac na listiće i miksati sa spiralnim nastavcima dok se ne stvori mrvičasta smesa. Dodati žumance i još malo miksati. Dodati vodu ili rum 1 kašiku miksati i po potrebi dodati još jednu kašiku vode ako brašno malo više upija. Oblikovati kuglu i obmotati providnom folijom i ostaviti u frižideru 30 minuta.
Na dno pleha sa pomerajućim dnom prečnika 21 cm staviti papir za pečenje, testo rasporediti ravnomerno po dnu, poravnati, izbosti viljuškom i peći oko 15 minuta na 190 ° C (ili manje).
Banana krem:
Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi.
Banane izblendirati u kašu sa limunovim sokom.
U mikser posudu stavite sve sastojke za sir. Pomešajte, ne mešati predugo.
Ispečeni  cheesecake bi trebao biti ravan, ako se meša predugo neće biti.
Sipati sir preko ohlađene kore, i peći na temperaturi 60 minuta na 150 ° C. Gotov čiz je elastičan kad se malo prodrma a vrh mu nije gnjecav i mokar. Pustiti da se ohladi u rerni odškrinutoj sa varjačom, a zatim još malo izvan rerne i u frižideru oko 12 sati.
Ukrasiti po želji, ja sam sa istopljenom milkom a vi možete sa karamelom ili čokoladom.
Uživajte :).
 Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar