"
BANANA TORTA SA MILKOM
Sastojci
Prhka kora:
110g brašna
2 kašike šećera u prahu
45g hladnog maslaca
1 žumance
1 kašika hladne vode ili ruma
Bananasti krem:
500g krem sira svežeg ili sremskog neslanog
80g šećera u prahu
2 kašičice vanila ekstrakta
3xxl jaja
1 kašičica limunovog soka
3 velike zrele banane (oko 1,5 šolja od 250ml)
Priprema
Prhka kora. Svi sastojci moraju biti hladni.
Staviti brašno i maslac na listiće i miksati sa spiralnim nastavcima dok se ne stvori mrvičasta smesa. Dodati žumance i još malo miksati. Dodati vodu ili rum 1 kašiku miksati i po potrebi dodati još jednu kašiku vode ako brašno malo više upija. Oblikovati kuglu i obmotati providnom folijom i ostaviti u frižideru 30 minuta.
Na dno pleha sa pomerajućim dnom prečnika 21 cm staviti papir za pečenje, testo rasporediti ravnomerno po dnu, poravnati, izbosti viljuškom i peći oko 15 minuta na 190 ° C (ili manje).
Banana krem:
Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi.
Banane izblendirati u kašu sa limunovim sokom.
U mikser posudu stavite sve sastojke za sir. Pomešajte, ne mešati predugo.
Ispečeni cheesecake bi trebao biti ravan, ako se meša predugo neće biti.
Sipati sir preko ohlađene kore, i peći na temperaturi 60 minuta na 150 ° C. Gotov čiz je elastičan kad se malo prodrma a vrh mu nije gnjecav i mokar. Pustiti da se ohladi u rerni odškrinutoj sa varjačom, a zatim još malo izvan rerne i u frižideru oko 12 sati.
Ukrasiti po želji, ja sam sa istopljenom milkom a vi možete sa karamelom ili čokoladom.
Uživajte :).
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar