"
BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK: PUNJENE ROLANE LAZANJE
Punjene lazanje.....Drugčije,fine...
Sastojci
12 listova lazanji
sol,papar po ukusu,maslinovo ulje
3 češnja češnjaka
50 dag mješanoga mljevenoga mesa
1 žumanjak
2 šake listova špinata(blitve,bosiljka ili slično)
bešamel;
500 ml mlijeka
1 lovorov list
5 zrna papra
1 mali luk
1 grančica timijana
2 grančice peršina
4 dag maslaca
4 dag glatkoga brašna
muškatni oraščić,sol,papar
10-15 dag naribanog tvrdog sira
Priprema
Ako radite sa suhim lazanjama -kuhajte ih oko 6 minuta u kipućoj vodi pa oplahnite.Ja sam radila sa svježima koje nije potrebno kuhati jer su mekane i savitljive.Za nadjev pomiješajte meso,žumanjak,češnjak i papar pa pomiješajte.U 300 ml mlijeka dodajte oprane začine,luk i začinsko bilje.Kratko prokuhajte pa procijedite.U posudi rastopite maslac,dodajte brašno i uz neprestano miješanje pripremite svijetlu zapršku.Maknite s vatre.Dodajte hladno mlijeko i mješajte,pa dodajte i mlijeko koje se kuhalo sa začinima.Posudu vratite na štednjak,ostavite da zakipi i još malo lagano kuhajte..Umak izmiksajte po potrebi da nastane glatka smjesa.U bešamel dodajte muškatni oraščić,posolite,popaprite i dodajte polovicu ribanoga sira.
Špinat(blitvu,bosiljak ili slično...)operite i odrežite tvrde dijelove.Na svaki list lazanje stavite meso te gore posložite zelene listove.Posudu za složence namastite maslacem,a dno premažite s malo bešamela.Lazanje smotajte i složite u posudu jednu do druge.Prelijte bešamelom.
Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.Oko 15 minuta prije kraja pečenja pospite s preostalim sirom.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar