"
BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE
Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka.
Sastojci
200 g brašna
100 g putera
malo soli
70 ml vode
100 g slanine ili nekog drugog mesa
100 g šunke
100 g kiselih krastavčića
4 jaja
1 dl kisele pavlake
Priprema
Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.
Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar