"

BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE





Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka.
Sastojci

 200 g brašna
 100 g putera
 malo soli
 70 ml vode
 100 g slanine ili nekog drugog mesa
 100 g šunke
 100 g kiselih krastavčića



 4 jaja
 1 dl kisele pavlake
Priprema

Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.



Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar