"

NAJMEKŠE KIFLE





kiflice mekane, ukusne, nestanu za tren...

Sastojci

 
 11000-1200 gr brasna
 1 svezi kvasac
 1 pecivo
 1 jaje
 1
supenu kasiku soli
 2 supene kasike secera
 100 ml ulja
 250 ml mleka
 200 ml jogurta
 200 ml kisele vode
 1 jaje za premazivawe
 50 gr susama
Priprema

 
najprije stavite kvasac u srednje toplo mleko, sa malo secera i brasna da nadoge.
Onda dodajte sve tecne sastojke, jaje i brasno.
Testo treba da bude meko.
Ostavite da se odmori 15 minuta.
onda tjesto podelite na 6 delova.
Pravite forme koje zelite, ja sa 3 delova radila sam puzice, a od  3 delova  motala sam kiflice.
Regati i u pleh, premazite izmucenom jajetom, narosite susamom i za  15 minuta ih pecite.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar