"

PILETINU VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT ME ODUŠEVIO : POHOVANA PILETINA IZ PEĆNICE

Pohovana piletina iz pecnice



Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.
Sastojci

 5 komada pilecih prsa
 2 male kasike soli
 1/4 male kasike bibera
 1/4 male kasike ljute paprike
 1 mala kasika bijelog luka u prahu
 1 mala kasika crvene paprike
 2 kasike majoneze
 2 kasike kiselog vrhnja
 2 kasike parmezana


 1.5 solja krusnih mrvica
 2 male kasike kukuruznog brasna
 100 ml ulja
Priprema

Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.



Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar