"

RUČAK IZ SNOVA : FRANCUSKI KROMPIR

Francuski krumpir




Najozbiljniji je konkurent musaki, uz talijanske lazanje, krumpir francuskog podrijetla. Radi se o složencu od šunke, pancete, naribanog sira, popečenog luka, začina i naravno - krumpira.
Sastojci

 1 kg krumpira
  sol
 5 žlica ulja
 100 g luka narezanog na ploške
 100 g Pancete



 6 tvrdo kuhanih jaja narezanih na ploške
 150 g kuhane šunke narezane na šire trake
 150 g cheddar sira
 1 žlica narezanog vlasca
  Crni papar mljeveni
 300 ml kiselog vrhnja
Priprema

Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.



Na 2 žlice ulja popecite luk. Luk izvadite, dodajte još preostalo ulje i popecite pancetu narezanu na ploške.
U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečeni luk i pancetu, jaja, šunku i naribani sir. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira.
Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar