"
RUČAK IZ SNOVA : FRANCUSKI KROMPIR
Najozbiljniji je konkurent musaki, uz talijanske lazanje, krumpir francuskog podrijetla. Radi se o složencu od šunke, pancete, naribanog sira, popečenog luka, začina i naravno - krumpira.
Sastojci
1 kg krumpira
sol
5 žlica ulja
100 g luka narezanog na ploške
100 g Pancete
6 tvrdo kuhanih jaja narezanih na ploške
150 g kuhane šunke narezane na šire trake
150 g cheddar sira
1 žlica narezanog vlasca
Crni papar mljeveni
300 ml kiselog vrhnja
Priprema
Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.
Na 2 žlice ulja popecite luk. Luk izvadite, dodajte još preostalo ulje i popecite pancetu narezanu na ploške.
U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečeni luk i pancetu, jaja, šunku i naribani sir. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira.
Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar