"

ZAGORSKI ŠTRUKLI

Štrukle za večeru




Ovaj recept sam našla u jednom časopisu i djeci se svidjelo, pa ga sad često spremam.
Sastojci

Tijesto

 250 g oštrog brašna
 250 g glatkog brašna
 1 jaje
 0,5 dcl ulja
 3 dcl vode
  sol
Nadjev



   75 dkg svježeg kravljeg sira
 2 jaja
  sol
Preljev

 1/2 l vrhnja za kuhanje
Priprema

Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo brašna i na njemu razvucite tijesto.



Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade žaljene veličine režući rubom tankog tanjura.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle.Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.
Pecite ih dok im se kora ne pozlati.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar