Ovo je torta koja se sprema lako i idealna ja za poslužiti uz kafu.
Sastojci
- 250g topljenog putera
- 250g braon šećera + 2-3 kašike
- 300g brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo
- 4 jajeta
- 50g oraha, pečen i samleven
- 200ml jake kuvane kafe
Za fil:
- 500g mascarpone sira
- 2 kašike braon šećera
Priprema
Upalite rernu da se zagreje na 1800C. U dublji sud ubacite puter i šećera, pa umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremastu masu. Dodajte brašno i jaja i mutite dok se sve ne sjedini. Postepeno dodajte orahe i polovinu mere kafe. Mešajte ručno, nikako mikserom. Prebacite smesu u podmazan pleh i pecite 25-30 min.
Ostavite ispečenu koru da se ohladi 5 minuta, pa je prebacite na žicano postolje kako bi vazduh mogao da cirkuliše sa svih strana. Presecite je horizontalno po sredini na dva dela, kao da pravite sendvič. Zasladite preostalu kafu sa 2-3 kašike šećera, pa polako prelijte preko kora i ostavite da upije.
Dok se kora hladi napravite fil. U dibljem sudu pomešajte maskrapone, šećer i ostatak kafe i mutite dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Premažite polovinu fila preko prve kore, preko stavite drugu i nanesite i ostatak fila. Dekorišite po želji kakao prahom ili toplom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar