Tijesto:
5 bjelanjaka
20 dag secera
20 dag mljevenih oraha
2 rebra ribane cokolade
2 zlice brasna
5 bjelanjaka
20 dag secera
20 dag mljevenih oraha
2 rebra ribane cokolade
2 zlice brasna
Priprema:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer, te lagano umijesati orahe, ribanu cokoladu i brasno. Staviti peci u dobro podmazan lim.
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer, te lagano umijesati orahe, ribanu cokoladu i brasno. Staviti peci u dobro podmazan lim.
Krema:
5 zumanjaka
20 dag secera u prahu
20 dag margarina
sok od po/a limuna
2 oblatne
5 zumanjaka
20 dag secera u prahu
20 dag margarina
sok od po/a limuna
2 oblatne
Priprema:
Zumanjke, secer, margarin i limunov sok pjenasto izraditi i premazati ohladen kolac.
Zumanjke, secer, margarin i limunov sok pjenasto izraditi i premazati ohladen kolac.
Glazura:
25 dag secera
5 zlica limunova soka
25 dag secera
5 zlica limunova soka
Priprema:
Mijesati secer s limunovim sokom dok glazura ne postane sjajna.
Mijesati secer s limunovim sokom dok glazura ne postane sjajna.
Postupak:
Oblatnu premazati polovicom kreme, staviti tijesto, premazati drugom polovicom kreme i poklopiti drugom oblatnom. Sve preliti glazurom od limuna.
Oblatnu premazati polovicom kreme, staviti tijesto, premazati drugom polovicom kreme i poklopiti drugom oblatnom. Sve preliti glazurom od limuna.
0 komentari:
Objavi komentar