Pages

Pages

petak, 27. veljače 2015.

Kapri torta

kapri-torta
Tijesto:
10 bjelanjaka
15 dag šećera
1 velika žlica limunovog soka
Istući bjelanjke u čvrsti snjeg, dodati šećer i sok od limuna. Sušiti u pećnici na cca 105 stupnjeva.
Krema I:
25 dag šećera
1/2 l vode
50 dag jagoda
3 pudinga od jagode
Zakuhati vodu, ubaciti jagode i u tome skuhati puding.
Krema II:
10 žumanjaka
15 dag šećera
4 žlice mlijeka
25 dag maslaca
Žumanjke, šećer i mlijeko skuhati na pari, ohladiti i pomiješati sa izrađenim maslacem.
Na tijesto staviti mlaku kremu sa jagodama, kad se ohladi staviti žutu kremu.
Cijelu tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem ili čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar