Tijesto:
10 bjelanjaka
15 dag šećera
1 velika žlica limunovog soka
Istući bjelanjke u čvrsti snjeg, dodati šećer i sok od limuna. Sušiti u pećnici na cca 105 stupnjeva.
15 dag šećera
1 velika žlica limunovog soka
Istući bjelanjke u čvrsti snjeg, dodati šećer i sok od limuna. Sušiti u pećnici na cca 105 stupnjeva.
Krema I:
25 dag šećera
1/2 l vode
50 dag jagoda
3 pudinga od jagode
Zakuhati vodu, ubaciti jagode i u tome skuhati puding.
1/2 l vode
50 dag jagoda
3 pudinga od jagode
Zakuhati vodu, ubaciti jagode i u tome skuhati puding.
Krema II:
10 žumanjaka
15 dag šećera
4 žlice mlijeka
25 dag maslaca
15 dag šećera
4 žlice mlijeka
25 dag maslaca
Žumanjke, šećer i mlijeko skuhati na pari, ohladiti i pomiješati sa izrađenim maslacem.
Na tijesto staviti mlaku kremu sa jagodama, kad se ohladi staviti žutu kremu.
Cijelu tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem ili čokoladnom glazurom.
Na tijesto staviti mlaku kremu sa jagodama, kad se ohladi staviti žutu kremu.
Cijelu tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem ili čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar