Pages

Pages

nedjelja, 22. veljače 2015.

KROMPIRUŠA KAO IZ PEKARE I JOŠ BOLJA


Priprema

Sastojci

  • 600 gr brašna
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja


  • 1 ½ kg krompira
  • 2 luka
  • so, biber, ulje

  • Način pripreme

    1. Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.
    2. Ostavite da odstoji par sati, podijelite na dva dijela i premažite uljem.
    3. Ostavite da odstoji još par sati pa razvucite što tanje moguće.

    4. Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim krompirom.
    5. Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.
    6. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
    7. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
    8. Izvor:   www.domacica.com

    Nema komentara:

    Objavi komentar