Sastojci za testo:
3 žumanca
1 belance
90 gr. kristal šećera
45 gr. rastopljene čokolade za kuvanje
60 gr. rastopljenog maslaca ili margarina
45 gr. oštrog brašna
1 najmanja kašičica praška za pecivo
malo soli
1 belance
90 gr. kristal šećera
45 gr. rastopljene čokolade za kuvanje
60 gr. rastopljenog maslaca ili margarina
45 gr. oštrog brašna
1 najmanja kašičica praška za pecivo
malo soli
Za kremu:
100 gr. šećera u prahu
100 gr. maslaca ili margarina
400 ml. mleka
1 kesica pudinga od vanilije
100 gr. kristal šećera
50 kapi ekstrakta od mentola (koncentracija 1:300)
100 gr. šećera u prahu
100 gr. maslaca ili margarina
400 ml. mleka
1 kesica pudinga od vanilije
100 gr. kristal šećera
50 kapi ekstrakta od mentola (koncentracija 1:300)
Za penu:
2 belanca
100 gr. kristal šećera
20 ml. vode
malo soli
2 belanca
100 gr. kristal šećera
20 ml. vode
malo soli
Za glazuru:
120 gr. čokolade za kuvanje
60 gr. maslaca ili margarina
4 kašike šećera
4 kašike vode
20 kapi ekstrakta od mentola
120 gr. čokolade za kuvanje
60 gr. maslaca ili margarina
4 kašike šećera
4 kašike vode
20 kapi ekstrakta od mentola
Priprema testa:
Mikserom umutiti 1 belance u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom.
Na laganoj vatri rastopiti maslac ili margarin i čokoladu za kuvanje.
Rastopljenu smesu dodati u umućena žumanca i mikserom dobro umutiti.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i penu od belanca i varjačom umutiti.
Tepsiju unutrašnjih mera 17cm x 30cm premazati sa svih strana margarinom, staviti papir za pečenje.
Gotovu smesu za testo sipati u tepsiju.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 180 stupnjeva i peći 10 minuta.
Pečeno testo odmah prevrnuti na tacnu koju ste prethodno posuli prezlima (da se kolač ne bi lepio za tacnu) i skinuti papir za pečenje.
Mikserom umutiti 1 belance u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom.
Na laganoj vatri rastopiti maslac ili margarin i čokoladu za kuvanje.
Rastopljenu smesu dodati u umućena žumanca i mikserom dobro umutiti.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i penu od belanca i varjačom umutiti.
Tepsiju unutrašnjih mera 17cm x 30cm premazati sa svih strana margarinom, staviti papir za pečenje.
Gotovu smesu za testo sipati u tepsiju.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 180 stupnjeva i peći 10 minuta.
Pečeno testo odmah prevrnuti na tacnu koju ste prethodno posuli prezlima (da se kolač ne bi lepio za tacnu) i skinuti papir za pečenje.
Priprema kreme:
Mikserom umutiti maslac ili margarin i šećer u prahu.
Prah puding pomešamo sa 3 kašike šećera i malo mleka, a ostalo mleko sa ostatkom šećera (od 100 g) stavimo da provri.
U vrelo mleko sipamo umešan puding i skuvamo.
Kuvani puding poklopimo (da se ne uhvati korica) i ohladimo.
Mikserom umutiti ohlađeni puding, smesu od margarina i šećera u prahu i 50 kapi ekstrakta od mentola.
Kremu staviti na testo.
Mikserom umutiti maslac ili margarin i šećer u prahu.
Prah puding pomešamo sa 3 kašike šećera i malo mleka, a ostalo mleko sa ostatkom šećera (od 100 g) stavimo da provri.
U vrelo mleko sipamo umešan puding i skuvamo.
Kuvani puding poklopimo (da se ne uhvati korica) i ohladimo.
Mikserom umutiti ohlađeni puding, smesu od margarina i šećera u prahu i 50 kapi ekstrakta od mentola.
Kremu staviti na testo.
Priprema pene:
Šećer i vodu prokuvati da se rastopi šećer.
Mikserom belanca sa malo soli umutiti u penu.
Dodavati rastopljeni šećer i mikserom mutiti.
Penu staviti na kremu.
I na kraju glazura.
torteikolaci
Šećer i vodu prokuvati da se rastopi šećer.
Mikserom belanca sa malo soli umutiti u penu.
Dodavati rastopljeni šećer i mikserom mutiti.
Penu staviti na kremu.
I na kraju glazura.
torteikolaci
Nema komentara:
Objavi komentar