Pages

Pages

srijeda, 25. veljače 2015.

Penaste jaffa kocke

Picture 525
Sastojci
kora
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
4 kašike kakao
6 kašika tople vode
sok od jedne narandže
kašikica praška za pecivo
penasti krem
5 dcl. slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 dcl. sveže ceđenog soka od narandže
10 gr. želatina u prahu
glazura
200 gr. čokolade za kuvanje
150 gr. maslaca
5 kašika šećera
5 kašika mleka
Priprema
Penasto umutiti jaja i šećer. Pred kraj mućenja dodavati jednu po jednu kašiku tople vode. Dodati sok od narandže, brašno, kakao i prašak za pecivo, lagano izmešati i sipati u podmazan i brašnom psut pleh dimenzija 23×32 cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 – 20 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Želatin staviti u sok od narandže i ostaviti desetak minuta da nabubri. Umutiti slatku pavlaku i šećer u gust šlag. Sok sa želatinom blago zagrejati i dodati u umućenu slatku pavlaku. Dobro izmešati mikserom.
Za glazuru, na umerenoj vatri zagrevati sve sastojke zajedno i mešati da se dobije glatka i sjajna smesa. Ostaviti da se dobro prohladi.
Na koru rasporediti krem od slatke pavlake, preliti glazuru i ostaviti nekoliko sati da se stegne i da se sjedine ukusi.
NAPOMENA
Narandža sadrži kiseline koje će slatku pavlaku učvrstiti već pri samom mešanju sa sokom , ako ne želite da koristite želatin može se izostaviti.

Nema komentara:

Objavi komentar