Pages
▼
Pages
▼
ponedjeljak, 23. veljače 2015.
Pravi turski sutlijas
Sastojci:
6 solja za mleko vode
2 solje pirinac,torpedo
3 solje mleka,gustin
15 s.k. secera
2 vanilin secer
1 puding vanile,ananas
cimet ako volite
Priprema:
1. Stavite vodu da vri,pa kad zavri,dodajte pirinac i mesajte da ne zagori.
2. Kad je skoro gotov,dodajte mleko,secer i vanilin secer.
3. Pre nego sto bi izvadili,no jos uvek da bude redak, dodajte promesan sa malo mleka
puding.Kratko vratite na ringlu da udari jedan kljuc i to je to....
4. Vreli sutlijas stavite u mokre posudice,ako volite odozgo stavite cimeta(kanelu)ako ne
lepo mirise na vanilu i bez njega.
Posluživanje
Moze se dodati i suvo grozdje,izvorni recept je sa njim,a moj je bez njega...
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar