od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.
mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.
podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu
neka stoji 20-30 min.
za to vrijeme pripremite meso
luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso(možete staviti i malo sode-bikarbone).podijelite masu na tri dijela.
stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine.
kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite.
stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.
prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”.
zamotajte svaku posebno i dobili ste burek.
namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 c 30 min.
kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli.
poklopite ih na 10-ak minuta da smekšaju.
Nema komentara:
Objavi komentar