Pages

Pages

četvrtak, 26. veljače 2015.

RECEPT ZA PRAVI BOSANSKI BUREK

Sastojci

Priprema

  1. od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.
  2. mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.
  3. podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu
  4. neka stoji 20-30 min.
  5. za to vrijeme pripremite meso
  6. luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso(možete staviti i malo sode-bikarbone).podijelite masu na tri dijela.
  7. stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine.

  8. kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite.
  9. stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.
  10. prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”.
  11. zamotajte svaku posebno i dobili ste burek.
  12. namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 c 30 min.
  13. kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli.
  14. poklopite ih na 10-ak minuta da smekšaju.

Nema komentara:

Objavi komentar