Ovo je PIZA na drugi nacin ali fantasticno, treba probati!!!
Sastojci
Sastojci kao za standardnu pizzu
- 0.50 kg kora za pite i gibanice
- 2 dl pavlake
- 250 gr sunke
- 3 kom jaja
- 400 gr sampinjona po zelji
- malo ulja
- 250 gr kackavalja ili mozzarele
- 200 gr kecapa ili paradajza pirea sa olivinim uljem
- po zelji origano i druge zacine
Priprema
Isecite šunkaricu na kockice. Izrendajte kackavalj ili mozzarelu na krupno, te marinirajte u megjuvremenu sampinjone. Napravite od jaja i pavlake homogenu smesu muteci ih u posudi, jer cete sa njom svaki put mazati kore.
Filovanje:
Stavite tri kore jednu na drugu. Gornju koru, prvo, premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim polovinom kečapa.
Stavite jednu koru preko pa i nju premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim je pospite rendanim sirom i prekrijte novom korom.
I ovu koru premažite smesom od pavlake i jaja, rasporedite šunkaricu i prekrijte narednom korom. Postupak ponovite sa sampinjonima, sirom, i na kraju predzadnju koru premazite kecapom.
Filovane kore uvijte u rolat po duzoj strani kora.
Rolat premestite na podmazan pleh, premažite smesom od jaja i pavlake i pospite origanom.
Rolat će biti mnogo ukusniji ako ga, pre pečenja, ostavite jednu noć u frižideru.
Pecenja
Rolat pecite 30 min. na 200 stepeni C.
Ja sam licno stavila dva puta mozzarelu i bilo mmmm predivno.
0 komentari:
Objavi komentar