Pages

Pages

petak, 27. veljače 2015.

ROLAT PICA ZA 30 MINUTA

Ovo je PIZA na drugi nacin ali fantasticno, treba probati!!!

Sastojci

  • Sastojci kao za standardnu pizzu

  •  0.50 kg kora za pite i gibanice
  •  2 dl pavlake
  •  250 gr sunke
  •  3 kom jaja
  •  400 gr sampinjona po zelji
  •  malo ulja

  •  250 gr kackavalja ili mozzarele
  •  200 gr kecapa ili paradajza pirea sa olivinim uljem
  •  po zelji origano i druge zacine

Priprema

  1. Isecite šunkaricu na kockice. Izrendajte kackavalj ili mozzarelu na krupno, te marinirajte u megjuvremenu sampinjone. Napravite od jaja i pavlake homogenu smesu muteci ih u posudi, jer cete sa njom svaki put mazati kore. 
    Filovanje:
    Stavite tri kore jednu na drugu. Gornju koru, prvo, premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim polovinom kečapa.
    Stavite jednu koru preko pa i nju premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim je pospite rendanim sirom i prekrijte novom korom.

    I ovu koru premažite smesom od pavlake i jaja, rasporedite šunkaricu i prekrijte narednom korom. Postupak ponovite sa sampinjonima, sirom, i na kraju predzadnju koru premazite kecapom. 
    Filovane kore uvijte u rolat po duzoj strani kora.
    Rolat premestite na podmazan pleh, premažite smesom od jaja i pavlake i pospite origanom.
    Rolat će biti mnogo ukusniji ako ga, pre pečenja, ostavite jednu noć u frižideru.
    Pecenja
    Rolat pecite 30 min. na 200 stepeni C.
  2. Ja sam licno stavila dva puta mozzarelu i bilo mmmm predivno. 

Nema komentara:

Objavi komentar