Pages

Pages

nedjelja, 22. veljače 2015.

Torta sa jabukama i vinom

Torta sa jabukama i vinom
Sastojci
  • 350 g kockica jabuka
  • 3 jaja
  • 175 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 50 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 50 g gustina
  • 9 listova želatina
  • sok od limuna
  • kašičica cimeta
  • zvezdica anisa
  • 2 karanfilića
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 400 ml belog vina
  • 600 ml slatke pavlake
  • 250 g šlaga
  • 80 g brusnice ili džema od jagoda
Priprema
Umutite čvrst sneg od belanaca, 75 g šećera i vanile, umešajte žumanca i postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo gustinom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Koru ohladite i presecite vodoravno. U hladnoj vodi otopite pet listova želatina, ocedite i dodajte u posudu u kojoj ste zagrejali kockice jabuka, vino, kašiku limunovog soka, anis i karanfilić. Kratko prokuvajte, ohladite 45 minuta i izvadite začine. Pavlaku, ekstrakt vanile, cimet, muskatni oraščić, tri kašike limunovog soka i 100 g šećera zagrejte na umerenoj temperaturi, umešajte četiri lista otopljenog i oceđenog želatina, ohladite i dodajte 250 g šlaga. Donju koru poprskajte belim vinom, pospite brusnicama i nafilujte umućenom pavlakom. Poklopite drugom korom, premažite kremom od jabuka i ohladite tri sata u frižideru. (novosti.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar