Pages
▼
Pages
▼
utorak, 3. ožujka 2015.
Bečki minjoni
Minjoni s pistacijom i marcipanom okus je koji će vam približiti lijepe bečke kavane i prizvati zvukove bečkih ulica.
Sastojci
• 2jaja
• 120 gšećera
• 1Vanilin šećer Dolcela By Podravka
• 100 mlvode
• 3 žliceKakaa u prahu Dolcela By Podravka
• 75 gmaslaca
• 120 gOštrog brašna Podravka By Podravka
• 300 gmarcipana
• 80 goguljenih pistacija
• 300 gLino lade nougat By Podravka
Za glazuru:
• 300 gčokolade za kuhanje
• 60 gmaslaca
Priprema
Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1. Zakuhajte 100 ml vode, uklonite s vatre pa umiješajte kakao dobro miješajući da ne dobijete grudice. Miješajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro miješajte do glatke smjese.
2. Jajima dodajte šećer, vanilin šećer i dobro miješajte pomoću električne miješalice dok se jaja ne zapjene i sav šećer ne rastopi. Lagano usipajte pripremljenu smjesu sa kakaom neprestano miješajući.
3. Kad je smjesa dobro povezana, dodajte brašno i lagano ga ali temeljito umiješajte kuhačom ili lopaticom. Lim za pečenje (20x35 cm) obložite papirom za pečenje, premažite uljem, pa u njega uspite pripremljenu smjesu.
4. Lagano poravnajte i pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C.
5. Pečeni biskvit pustite da se ohladi i prerežite ga na 2 jednaka dijela (2 puta 20x17,5cm).
6. Obje polovice namažite Lino ladom nougat s po jedne strane.
7. 120 g marcipana temeljito pomiješajte sa sitno mljevenim pistacijama i razvaljajte na veličinu biskvita.
8. Pažljivo prebacite na jednu polovicu biskvita premazanu Lino ladom, a na nju položite običan marcipan razvaljan na jednaku veličinu.
9. Poklopite preostalom polovicom biskvita tako da namazana polovica ide na marcipan. Kolač poklopite nečim ravnim i težim i stavite u hladnjak na barem 2 sata.
10. Izvadite iz hladnjaka i narežite na duge trake dužine 20 cm i širine od 2,5-3 cm pa ih stavite na rešetku.
11. Maslac na laganoj vatri dobro zagrijte neprestano miješajući dok ne postane proziran pa ga prelijte preko natrgane čokolade. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i miješajte dok ne postane potpuno glatka.
12. Otopljenom čokoladom dobro i pažljivo prelijte biskvit, pa ih ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stisne.
Posluživanje
Pažljivo narežite na kocke i stavite u hladnjak da se čokolada stisne do kraja. Poslužite i uživajte.
Savjet
Marcipan ćete najlakše razvaljati ako ga valjate na površini lagano posutoj šećerom u prahu.
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar