Sastojci:
keks petit ili neki drugi bez fila
400 ml. mlijeka
300 gr. secera u prahu
350 gr. cokolade
350 gr. oraha
220 gr. putera
malo mlijeka
1 kasikica instant kafe
400 ml. mlijeka
300 gr. secera u prahu
350 gr. cokolade
350 gr. oraha
220 gr. putera
malo mlijeka
1 kasikica instant kafe
Priprema:
Mlijeko i secer prokuhat.
Sklonit sa peci, dodat cokoladu i mjesat dok se cokolada ne istopi.
Samljet orahe dodat kremi pa dobro izmjesat.
Prohladit na sobnoj temperaturi, pa ostavit u frizider da se potpuno ohladi.
Puter omeksat na sobnoj temperaturi, izmutit pa dodat kremi.
Ponovo dobro izmutit pa ostavit u frizider da se jos malo stegne.
U neku posudicu stavit malo mlijeka i kafu.
Keks namakat u mlijeko, ali samo jednu stranu, redat na tacnu i mazat kremom.
Istom kremom namazat tortu okolo i ukrasit mljevenim orasima.
Ostaviti tortu par sati u frizider prije posluzenja, potom je isjeci na parcad i posluziti.
Sklonit sa peci, dodat cokoladu i mjesat dok se cokolada ne istopi.
Samljet orahe dodat kremi pa dobro izmjesat.
Prohladit na sobnoj temperaturi, pa ostavit u frizider da se potpuno ohladi.
Puter omeksat na sobnoj temperaturi, izmutit pa dodat kremi.
Ponovo dobro izmutit pa ostavit u frizider da se jos malo stegne.
U neku posudicu stavit malo mlijeka i kafu.
Keks namakat u mlijeko, ali samo jednu stranu, redat na tacnu i mazat kremom.
Istom kremom namazat tortu okolo i ukrasit mljevenim orasima.
Ostaviti tortu par sati u frizider prije posluzenja, potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar