Pages
▼
Pages
▼
petak, 20. ožujka 2015.
KOKOS BAJADERA
Sastojci
tamni deo
1 dcl. mleka
150 gr. šećera
125 gr. maslaca ili margarina
1 kesica vanilin šećera
1 kašika kakao
300 gr. mlevenog keksa
svetli deo
1 dcl. mleka
150 gr. šećera
125 gr. maslaca ili margarina
1 kesica vanilin šećera
200 gr. kokosa
50 gr. mlevenog keksa
Priprema
tamni deo
Mleko, šećer, vanilin šećer, maslac i kakao dobro zagrejati i mešati dok se sastojci ne sjedine i šećer skroz ne istopi. Ne treba da kuva.
Tako toplo sipati u mleveni keks, izmešati i rasporediti u kalup veličine 28 x 23 cm.
Ostaviti da se ohladi.
svetli deo
Mleko, šećer, vanilin šećer i maslac dobro zagrejati i mešati sve dok se šećer ne istopi. Toplo sipati u kokos i mleveni keks, izmešati i rasporediti preko tamnog dela.
Ostaviti da se dobro ohladi i sjedine ukusi, seći na štanglice i posuti kokosom
maminajela.com
Nema komentara:
Objavi komentar