Meko i mirisno testo koje uz kajmak daje skladan spoj ukusa .
Sastojci
testo
400 gr brasna
2 kasike kisele pavlake
2 zumanca
70 gr margarina
1 mala kasika secera
1 dl mleka
so
pola kvasca
fil
1 jaje
3-4 kasike kajmaka
susam
Priprema
Kvasac otopiti sa malo mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so. Margarin omekšati pa umutiti sa žumancima i pavlakom i dodati u brašno.Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti , rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Na svaki krug pomoću male rakijske čaše praviti udubljenje i u njega staviti predhodno umućeno belance sa kajmakom. Premazati medaljone umućenim žumancetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći medaljone dok ne porumene
Izvor: coolinarika.com
"
Medaljoni sa kajmakom
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar