Pages

Pages

srijeda, 18. ožujka 2015.

NAJBOLJI SIRENJACI


Sastojci:
1 kg brasna
oko 450 ml toplog mleka
1 kocka Kvasca
1 kasika secera
1 kasika soli
5 kasika ulja
2 jaja
250 gr sira za nadev
ulje za przenje
Priprema:
Umesimo mekano testo sa brasnom, nadoslim kvascem, mlekom, jajima, ulja i soli. Testo treba biti mekse od onog za kiflice. Testo pobrasnimo, stavimo u posudu, pokrijemo pacetom i stavimo na toplo da nadoge. Ja obicno ukljucim pecnicu na 50 stepeni, tako testo brze nadoge. Nadoslo testo premesimo i podelimo na 24 jufke.
Rasucemo dve jufke i na jednoj stavimo izmrvljeni sir.
Praznu jufku stavimo preko jufke sa sirom i blago prstima sa obe ruke pritiskamo na nekoliko mesta.
Ovo ponovimo sa sve jufke. Poredamo na nabrasnjenoj povrsini i pokrijemo ih da nadođu.
Nadosle sirenjake przimo na zagrejanom ulju ali ne na silnoj temperaturi, da ne bi izgorele. Na srednjoj temperaturi lepo zarumene, prvo sa jedne a zatim sa druge strane. Prvo przimo gornju stranu sirenjake pa okrenemo.
Posluživanje:
Sirenjake su najbolje za dorucak sa jogurtom ili cajem. Prijatno!
Izvor:
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar