"

Nepečeni brzi kolač




Sastojci:

250 gr petite buerre keksa
2 banane
2 vanilj pudinga
2 kesice šlaga
150 gr čokolade
150 gr margarina
7,5 dcl mlijeka
malo marascina


 

Priprema:

U malo mlijeka i maraskina namočite keks, te ga poredajte na dno neke tepsije ili zdjele. U 7 dcl mlijeka skuhajte dva vanilj pudinga prema uputama na vrećici, pa u ohlađeni puding dodajte 100 gr pjenasto umućenog margarina. Čokoladu i 50 gr margarina otopite na pari. Na prvi sloj namčenog keksa stavite pola puding kreme, na to stavite tanko isjeckanu bananu tre prelijte otopljenog čokoladom. Opet ponovite isti postupak: namočeni keks, ostatak puding kreme, ostatak nasjeckani banana pa sve prelijte ostatkom čokoladne glazure. Kad se malo prohladi premažite šlagom, i kako bi rekao Almo Čatlak: « i to je to».


 
Nadam se da će vam se kolač svidjeti, brzo je gotov, a jako je ukusan, posebno ljeti kad ga izvadite iz friždera, super je onako hladan, vlažan  i kremast.



(gastrodiva.bloger.index.hr)

0 komentari:

Objavi komentar